Džej Zi je prvi reper sa ovim priznanjem, Obama niže hvalospeve

Američki reper Džej Zi ušao je ove godine u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame). Džeja Zija, koji nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji pošto uskoro očekuje blizance, sa suprugom takođe pevačicom Bijonse predstavio je bivši američki predsednik i jedan od njegovoj starih fanova Barak Obama.

Izvor: Beta
Podeli
foto: getty
foto: getty

Obama je govoreći o Džeju Ziju, čije je pravo ime Šon Karter, rekao da između njega i njujorškog repera ima sličnosti.

"Niko od ljudi koje smo sretali u mladosti nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti tu gde smo danas", rekao je Obama u video-poruci.

Obama je naveo i da obojica imaju ćerke, mada će se to promeniti kada Džej uskoro dobije sinove, da su obojica odrastali bez oca, kao i da i jedan i drugi imaju žene "koje su daleko popularnije od njih".

Bivši američki predsednik je rekao i da su se numere Džeja Zija, prvog repera koji je ušao u Kuću slavnih autora pesama, u Ovalnoj sobi Bele kuće jedino do sada slušale za vreme njegovog mandata.

Džej Zi, koji inače nije mnogo aktivan na Tviteru, u vreme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

U Kuću slavnih ove godine su ušli i Kenet Edmonds, Maks Martin, Džimi Džem i Teri Luis, Robert Lam i Beri Gordi.

Autori pesama ispunjavaju uslov za ulazak u Kuću slavnih ako su tokom poslednjih 20 godina pisali tekstove za muzičke hitove.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Veče dva maestra i orkestra beogradskih virtuoza

Nama koji smo dane ranog detinjstva proživeli na prelazu iz osamdesetih u mračne devedesete, klasična muzika je u uši ulazila najčešće kroz crtane filmove sa Tomom i Džerijem i Duškom Dugouškom, koje nismo propuštali svakim danom u 7 i 15.

Muzika ponedeljak 26.06. 08:16 Komentara: 18
strana 1 od 1246 idi na stranu