Springstin: Rok pesme su tri minuta blaženstva

"Rok pesme su tri minita blaženstva u kojima je zbijen život", izjavio je slavni muzičar Brus Springstin u razgovoru sa publikom Tribeca filmskog festivala u Njujorku. On je na festivalu govorio o svojoj borbi da živi u stvarnom svetu pre nego u pesmama koje je pisao tokom 40 godina duge karijere, prenosi Rojters.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

17:20

Springstin: Rok pesme su tri minuta blaženstva
GettyImages

Springstin, koji je u svojoj autobiografiji "Born to Run" otrkio da se bori sa depresijom, okarakterisao je pesme kao "tri minuta blaženstva u kojima je zbijen život".

Govoreći o svojoj karijeri, kazao je da ponekad svoju muziku vidi kao sigurno mesto u kojem može da živi. Međutim 67-godišnji mužičar priznaje da nijedan umetnik ne može da živi samo kroz svoju umetnost.

"Na kraju dana to je samo vaš posao i život vas čeka izvan tog. Trebalo mi je mnogo vremena da naučim tu lekciju, zahvaljujući Pati, i to je bila ogromna borba za mene", rekao je Springstin misleći na svoju suprugu Pati Scialfa sa kojom je u braku 25 godina.

Springstin je govorio i o svojim počecima u Nju Džersiju kada je kupio prvu gitaru sa 15 godina i periodu Vijetnamskog rata kada je nastala jedna od njegovih najpoznatijih pesama "Born in the U.S.A", koja je često pogrešno tumačena.

On je rekao je da je ta pesma iz 1984, koja je pogrešno shvaćena kao patriotska, bez njegove dozvole korišćena i u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

"Ljudi čuju muziku, ritam, pevanje i ako imaju vremena i sklonosti, možda će obratiti pažnju na stihove. Tako je i u ovom slučaju", dodao je Springstin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: