Počinje 18. gitar art festival

Pod sloganom "Integracije" danas počinje 18. gitar art festival, koji će do 25. marta okupiti više od 100 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će biti predstavljen atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje koncertom "Fuzija latinoameričke klasike", u Zadužbini Ilije M. Kolarca, gde će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aušel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar "Anima Musicae" iz Mađarske.

Živa legenda svetske gitare Tomi Emanuel nastupiće 23. marta u Sava centru i to će biti prilika da publika premijerno čuje neke numere sa aktuelnog albuma "It"s Never Too Late".

Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda.

Organizatori najavljuju trenutno najbolje predstavnike savremene španske scene "Ultra High Flamenco", koji će prvi put nastupati u Srbiji sa poznatnom flamenko plesačicom Rosario Toledo, zatim koncert "Giorgos Georgopulus kvarteta", koji donosi urban buzuki zvuk kroz grčke tradicionalne melodije i koncert svestranog gitariste i nesvakidašnjeg talenta Bojana Ivanovskog sa premijerom autorskog projekta "A whole new world".

Festival će ove godine predstaviti poseban umetnički projekat "Gitarske integracije", koji će biti realizovan uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU Info centra i Italijanskog instituta za kulturu.

Projekat će okupiti klasične gitariste u usponu iz bivših jugoslovenskih republika, koji će tokom festivala održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog dela.

Italijanski kompozitor Karlo Domenikoni komponuje novo delo za šest gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić, Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski izvesti na svečanom zatvaranju festivala 25. marta u Domu omladine Beograda.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline.

Cene ulaznica za koncert Tomija Emanuela biće od 1.590 do 3.990 dinara, za svečano otvaranje festivala od 600 do 1.200 dinara, a za koncerte u Domu omladine Beograda od 600 do 900 dinara.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Todo Mundo: World music festival u Beogradu

World music festival Todo Mundo, na kome će nastupiti gitarista Vlatko Stefanovski, harmonikaš Lelo Nika, kontrabasista Nenad Vasilić i drugi, biće održan od 24. do 27. avgusta u Tašmajdanskom parku u Beogradu, uz slobodan ulaz za posetioce.

Muzika četvrtak 17.08. 13:54 Komentara: 0

Počinje Beer fest

Muzički festival Beer fest počinje danas na beogradskom Ušću a organizatori očekuju da će ta najveća pivska i muzička manifestacija u Istočnoj Evropi, na kojoj će do 20. avgusta, između ostalih nastupiti Riblja čorba i Darko Rundek, privući i 700.000 posetilaca.

Muzika sreda 16.08. 08:35 Komentara: 2
strana 1 od 1257 idi na stranu