Šon Kuti i Egypt 80 nastupa u klubu Bitefartcafe

Šon Kuti sa originalnim bendom svog oca Fele, Egypt 80, predstavlja novi EP u Beogradu

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

15:37

Šon Kuti i Egypt 80 nastupa u klubu Bitefartcafe

Afrobeat spektakl Seun Kuti & Egypt 80, održaće se 29. & 30. marta u klubu Bitefartcafe, u sklopu Musicology Barcaffè Sessions koncertnog serijala. Šon Kuti je najmlađi sin legendarnog Fele Kutija, pionira afrobita. Sa samo devet godina, Šon je izrazio želju da peva sa svojim ocem. Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine. Šon je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, ali je u muziku uneo i sopstveni pečat, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.

Veći deo sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem Afrobeat pokreta.

Šon Kuti je držao koncerte po celom svetu i izdao tri albuma do sada.

Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, predstaviće i svoj EP od tri singla "Struggle Sounds", za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.

„Više nego ikada, ubeđeni smo u svoju misiju i smisao naše muzike“, kaže Kuti. „Odajem čast svakom revolucionaru koji je učinio ovo mogućim i pre nego što sam se rodio.“

Promotivni kontigent karata po ceni od 1500 dinara u prodaji na svim prodajnim mestima www.eventim.rs i www.ddtickets.rs, kao i online putem opcije print at home i m – karte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: