Nik Kejv i The Bad Seeds u oktobru u Kombank Areni

Nik Kejv i njegov bend The Bad Seeds nastupiće 28. oktobra u Kombank Areni.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2017.

10:29

Nik Kejv i The Bad Seeds u oktobru u Kombank Areni
Foto: Promo

Oni će u Beogradu održati koncert u okviru svetske turneje na kojoj predstavljuju album „Skeleton Tree" koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti dok mu je britanski "Guardian" poverio pet zvezdica i opisao kao „remek delo ljubavi i razaranja".

Nik Kejv & The Bad Seeds prodali su više od pet miliona albuma širom sveta i ostavili dubok i dalekosežan uticaj na svetsku umetničku scenu. Prethodni nastup ovog sastava u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji.

Nov album koji će pored svojih starih pesama, predstaviti u Beogradu nastajao je u periodu kada je Kejv izgubio sina i objavljen je dan nakon premijere dokumentarca novozelandskog reditelja Endrjua Dominika „One More Time With Feeling" koji svedoči o muzičarevoj patnji i traumi.

"Skeleton Tree" našao se na prvom mestu slušanosti u osam zemalja. Album je bendu doneo najviše pozicije ikada na britanskoj (UK: 2) i američkoj listi slušanosti (Billbord: 27).

Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno nominovani za Brit nagradu (2017) u kategoriji "Najbolja međunarodna grupa". Nik Kejv dolazi u društvu svog dugogodišnjeg saradnika, tekstopisca Vorena Elisa, kao i članovima benda Martinom Kejsijem, Tomasom Vajlderom, Džimom Sklavunosom, Konvejem Sevidžom, Džordžom Vješticom i Larijem Malinsom.

Prodaja ulaznica za koncert počinje od petka, 17. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: