Trkulja i Balkanopolis održali dva koncerta u Beogradu

Muzika Balkanopolisa, koju komponuje Slobodan Trkulja, zasniva se na džezu, pop muzici i balkanskim tradicionalnim melodijama i ritmovima.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

13:55

Trkulja i Balkanopolis održali dva koncerta u Beogradu

Spajanjem ovih žanrova stvorili su jedinstven zvuk koji se odnosi na "modernu tradiciju", koji je prerastao u zaseban muzički žanr sa sve više pratilaca, kako među muzičarima, tako i među slušaocima. U prisnom kontaktu sa publikom, Slobodan i Balkanopolis su slušaoce na ovom ekskluzivnom klupskom nastupu upoznali I sproveli kroz istoriju, od tradicije do sadašnjosti.

Izvedene su numere, u kojima dominira zvuk Vizantije, Istoka i Balkana. Koncert se završio pesmom ”Konstantinov grad”, koja je inspirisana vizantijskim kulturnim nasleđem, te su u izvedbi korišćeni instrumenti u skladu sa tom epohom. Slobodan Trkulja I Blakanopolis su se dva dana nakon koncerata upoznavali I družili sa najvernijim fanovima.
Musicology barcaffe sassions nastavlja sa serijom kocerata, peti specijalni gost festivala je Hindi Zahra, koja stiže u Beograd 9. Februara

Umetnica baršunastog vokala, dobitnica prestižnih nagrada "Constantin" i "Victoires de la Musique", rođena u Maroku. Hindi Zahra sebe opisuje kao uvek nemiran, slobodan duh.

Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svoju muziku, kao samouki multiinstrumentalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: