Poslušajte novi singl Divne Ljubojević

Interpretator duhovne muzike Divna Ljubojević učinila je zanimljiv iskorak u svojoj karijeri objavivši danas novi singl "Od kada tebe volim", obradu čuvenog hita Bajage i Instruktora.

Izvor:
Podeli
Foto: Nebojša Babić
Foto: Nebojša Babić

"Ova pesma već 28 godina ne klone ni kvalitetom muzike ni kvalitetom teksta, ona je evergreen! Ona je novim pristupom aranžmanu, koji je radio (producent) Voja Aralica, dobila neki vanžanrovski kvalitet, prepoznatljiv i u svetu. Jako sam srećna zbog te saradnje!", kaže Divna.

"Od kada tebe volim" Divna je prvi put izvela uživo prošle jeseni na koncertu "Sa ženske strane jastuka - Dame pevaju Bajagu" u beogradskom Zvezdara teatru. Pesmu je potom sa njenim autorom Momčilom Bajagićem za gitarom Divna izvela uživo u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" Prve televizije. Pesma se pojavila i u dokumentarnom filmu o Crvenoj zvezdi, a Divnina izvođenja "Od kada tebe volim" ukupno na Jutjubu premašila su milion pregleda.
"Ni razmišljala nisam o životu toga nastupa na Youtubu, nego o adekvatnosti pesme koncertu, emisiji i filmu! Baš sam se iznenadila, prijatno!", kaže Divna.
Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi". Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.
"Naravno da 'Od kada tebe volim' - by Divna, ne znači promenu osnovnog žanra, ona je jedno od mojih 'skretanja' sa pravog puta i obogaćuje ga jer obogaćuje mene", zaključuje Divna.
Divna i Melodi održaće koncerte 23. decembra u Domu vojske u Pančevu i 24. decembra u Kulturnom centru Jagodina.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred

Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom, osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za londonsku akademiju.

Muzika utorak 30.05. 11:21 Komentara: 1
strana 1 od 1238 idi na stranu