"Koncerti u galeriji" u Italijanskom institutu

Kulturni centar Beograda će u septembru i oktobru, tokom priprema i trajanja 56. Oktobarskog salona - najznacajnije izložbe savremene vizuelne umetnosti u Srbiji, ciklus "Koncerti u galeriji", koji se redovno svakog ponedeljka uveče odvija u KCB-u, organizovati u Italijanskom institutu za kulturu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

10:26

To predstavlja još jedan vid dugogodišnje saradnje srodnih institucija Beograda i Republike Italije, koje su zajednički do sada organizovale mnogobrojna kulturna događanja, navedeno je u saopštenju KCB-a.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu, kao centar pokretanja inicijativa i aktivnosti kulturne saradnje na ovaj način širom otvara vrata sa željom da postane mesto okupljanja beogradske i italijanske kulturne zajednice i još jedno važno kulturno uporište srpske prestonice, dodaje se u saopštenju.

Tokom dva meseca, galerija Italijanskog instituta za kulturu biće podijum za mlade darovite muzičare kao deo redovnog programa Kulturnog centra Beograda, koji od 1986. godine pruža neophodnu podršku mladim talentima i priliku da steknu dragoceno profesionalno/koncertno iskustvo.

Od samog pocetka saradnik KCB-a je Radio Beograd 202, koji ove koncerte snima i potom emituje u svom programu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: