Počeo 14. Bir fest

Četrnaesti beogradski festival piva počeo je večeras na Ušću. Naša ekipa proverila je poslednje pripreme pred ovaj festival, koji svake godine okupi više stotina hiljada posetilaca.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2016.

22:15

Počeo 14. Bir fest
Foto: BBF

Ni ove godine kiša, koja je pala posle podne u Beogradu nije ometala pripremu Bir festa, koji će trajati do 21. avgusta. Tokom pet dana festivala publiku očekuju nastupi više od 40 izvođača i bendova.

Organizatori su se pobrinuli da manifestacija bezbedno prođe, a prostor oko Keja je dodatno ograđen. Uveden je i dupli sistem kontrole i veći broj detektora, a ove godine je za 30 odsto više policajaca na terenu. Takođe, i broj kontrolnih punktova je povećan, a kao i svake godine, za pet dana, koliko traje festival, biće izmenjen režim saobraćaja oko Ušća, od 17 sati po podne pa do četiri sata ujutru. I ove godine obezbeđen je besplatan prevoz.

Kapije festivala otvaraju se svakog dana u 18 sati, a posetioci su se uprkos kiši okupili i pre otvaranja kapija.

Bir fest, prema proceni organizatora, kao najposećeniji festival, trebalo bi da okupi 700.000 posetilaca tokom pet dana, od kojih je najavljeno preko 20.000 stranih turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: