Disciplin A Kitschme u subotu u bašti SKC-a

Grupa Disciplin A Kitschme održaće u subotu koncert u bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, gde će im specijalni gosti biti alternativni bend 16 Osam 23, najavio je "Long Play".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

18:17

Disciplin A Kitschme u subotu u bašti SKC-a
Foto: Kulturni centar Baraka

"Bašta SKC-a je dobro mesto gde može da se odvrne pojačalo, da bude malo buke u centru Beograda", kaže Dušan Kojić Koja pred koncert na kome njegova Disciplina promoviše novi album "Opet".

Beogradski koncert "nije jubilej, nije proslava rođendana" Discipline, insistira Koja i najavljuje set-listu koja će uz nove stvari "biti za tu priliku ukrašena i starijim hitovima".

"Za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola! Ne u banci, ne u stranci - u Bašti SKC-a 28.maja!", poručuje Disciplina.

Pred koncert u SKC, bend je nedavno objavio novi singl i spot "Reci ruke u vis!", a Koja pesmu opisuje kao "zarazni hit veselog i igrivog ritma".

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplin A Kitschme basiste i pevača Dušana Kojića, nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007), "Uf!" (2011) i poslednji "Opet".

Ulaznica za koncert Disciplin A Kitschme košta 1.200 dinara preko mreže Eventim, kao i na ulazu u Baštu SKC-a pred koncert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: