Izložba u čast Dejvida Bouvija u Kinoteci

U čast nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu sutra će svečano biti otvorena izložba fotografija koju će posetioci moći da pogledaju već od narednog dana do 21. avgusta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

15:28

Izložba u čast Dejvida Bouvija u Kinoteci

Tim povodom gradski menadžer Goran Vesić je danas u Starom dvoru ugostio autora izložbe, muzičkog fotografa Brajana Rašića, i autorku projekta "Belgrade to Bowie" Barbaru Garčević.

U okviru izložbe biće postavljeno više od 100 fotografija, a osim toga, naveo je Vesić, biće prikazana i retrospektiva filmova u kojima je igrao Bouvi, njegovih koncerata, umetničke radionice...

Tokom naredna tri meseca Beograd će dobiti i mural posvećen Bouviju, dodao je Vesić.

"Ovaj projekat oslikava ono što mi želimo da bude Beograd, pokazuje kosmopolitski duh Beograda i da je Beograd veliki grad...na pravi način oslikava duh Beograda koji svi vole i pokazuje zašto je Beograd kulturna prestonica ovog dela Evrope", naveo je Vesić i dodao da mu je bila čast da podrži jedan takav projekat.

Rašić se zahvalio gradskom menadžeru na podršci da se projekat realizuje i rekao da je kao rođeni Beograđanin, ponosan što svoj rad može da podeli sa Beogradjanima i svim ostalima posetiocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: