Sopran Inva Mulja večeras u operi "Boemi"

Proslavljena albanska umetnica sopran Inva Mulja gostuje večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u operi "Boemi" Đakoma Pučinija.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

11:30

Sopran Inva Mulja večeras u operi
Foto: Sava Radovanoviæ / Tanjug

Mulja, poznata po tome što je glas dala filmskom liku Diva Plavalaguna iz filma "Peti element", beogradskoj publici će se predstaviti u ulozi Mimi, a izvođenjem opere dirigovaće Dejan Savić.

Albansku opersku pevačicu svetske reputacije juče je primio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i Mulja su konstatovali da ovaj nastup predstavlja preduslov za jačanje kulturne saradnje dveju zemalja i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i unapređenju bilateralnih odnosa.

Repertoar ove umetnice, rođene u Tirani, obuhvata širok spektar uloga, među kojima su, osim Mimi, najznačajnije Lučija ("Lučija od Lamermura"), Manon ("Manon Lesko"), Adina ("Ljubavni napitak"), Naneta ("Falstaf"), Mirej ("Mirej"), Violeta Valeri ("Travijata"), Đilda ("Rigoleto").

Laureat je više međunarodnih takmičenja operskih pevača (Barselona, Bukurešt, Pariz...), kao i dobitnica brojnih priznanja u svojoj zemlji.

Nastupala je u milanskoj Skali, Pariskoj operi, kao i na operskim scenama u Briselu, Minhenu, Oslu, Trstu, Tuluzu, Veroni, Tokiju, Bilbau, Torontu...

Muljino gostovanje u Narodnom pozorištu realizovano je u okviru Protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra opere i baleta iz Tirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: