Igi Pop započeo evropsku turneju TV nastupom u Parizu

Američki muzički veteran Igi Pop evropsku promotivnu turneju novog albuma "Post Pop Depression" započeo je sinoć u Parizu nastupom na TV "Kanalu +" koji će snimak njegovog nastupa emitovati tek 1. juna.

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 03.05.2016.

08:51

Igi Pop započeo evropsku turneju TV nastupom u Parizu
Foto: Gettyimages

Posle tog nastupa nazvanog "The Last Nightclubbing in Paris", muzičar koji je 21. aprila napunio 69 godina, nastaviće turneju u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji posle čega se 15. maja vraća u Pariz.

Igi Pop će izvesti pesme s novog albuma, izdatog u martu, i hitove sa starijih albuma "Nightclubbing", "China Girl", "Lust for Life" i "The Passenger", koje je snimio u saradnji sa svojim prijateljem i kolegom Dejvidom Bouvijem koji je umro 10. januara.

Bivši frontmen rok-grupe Stooges glavni je lik u dokumentarnom filmu "Gimme Danger" reditelja Džima Džarmuša koji će polovinom maja biti prikazan na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Igi Pop ima ograničen komercijalni uspeh, a smatra se jednim od najvažnijih inovatora pank roka i sličnih muzičkih pravaca. Ponekad ga nazivaju "kumom panka", a važi za jednog od najdinamičnijih rok izvođača na sceni. Taj muzičar je dva puta nastupao u Beogradu - 1991. i 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: