Međunarodni dan džeza sa Duškom Gojkovićem

Big bend RTS-a sa specijalnim gostom Duškom Gojkovićem nastupiće na Trgu Republike 30. aprila za Međunarodni dan džeza.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

21:54

Međunarodni dan džeza sa Duškom Gojkovićem
Foto: OhWeh / Wikimedia Commons

Ove godine će, kao nastavak inicijative Sekretarijata za kulturu grada Beograda, u okviru obaležavanja "Dana Beograda 2016", a u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova Srbije, velikim koncertom na Trgu Republike biće obeležen Međunarodni dan džeza.

Duško Gojković je jedini džez muzičar iz jugoistočne Evrope koji se našao u svakoj relevantnoj džez Enciklopediji.

Pored širom sveta prepoznatljivog zvuga njegove trube, iza Gojkovića stoji opus od gotovo 200 kompozicija, stotina aranžmana za različite sastave i veliko iskustvo vodje benda.

Poslednjih godina rado saradjuje sa Big bendom RTS-a, sa kojim ima još uvek aktuelan CD "Latin Haze" koji je dobio odlične kritike i u Americi.

Big bend RTS-a, iz koga je Gojković krenuo u svet, nukleus je i glavni pokretač džez muzike u Beogradu i Srbiji, stoji u najavi Omladinskog pozorišta "Dadov".

Bend danas uspešno nastavlja tradiciju prethodnih generacija koje su gradile renome orkestra i prirodno pomera umetničke granice tako da je orkestar postao ravnopravni član svetske porodice velikih džez orkestara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: