Novi spot za Disciplin A Kitschme

Grupa Disciplin A Kitschme je, pred koncert 28. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, objavila novi singl i spot "Reci ruke u vis!", a frontmen Dušan Kojić Koja pesmu opisuje kao "zarazni hit veselog i igrivog ritma".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

19:52

Novi spot za Disciplin A Kitschme
Foto: Screenshot

Pesma "Reci ruke u vis!" odabrana je za drugi singl i spot sa aktuelnog albuma "Opet." jer, prema rečima Kojića, "ukazuje na mogući odnos spram svakodnevice, prepune zamki koje treba zaobići".

"Spot sadrži detalje konfrontacije jedne neuobičajene rok grupe i dron-letilice, koja ih neprekidno uznemirava. Pojavljuje se zaštitnik grupe koji jezdi iznad Beograda u svom balonu i stvar se rešava hepiendom, u duhu DIY/Uradi sam treš-estetike", objašnjava Koja.

Spot "Reci ruke u vis!" sniman je u SKC-u, Novom Beogradu i Košutnjačkoj šumi, u video produkciji Kulturnog centra "Baraka".

Dron instruktor je bio Andrej Srećković, a režiser i montažer Crni Zub.

Singl i spot verzija "Reci ruke u vis!" kraća je od one na albumu "Opet", koji "Disciplina" promoviše koncertom 28. maja u Bašti SKC-a.

"Nije jubilej, nije proslava rodjendana, ovo je samo veliki koncert najmonolitnije rok pojave na ovim prostorima. Promocija najnovijeg albuma "Opet", uz neizbežne vanvremenske bučne hitove "Discipline kičme" za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola! Ne u banci, ne u stranci, u bašti SKC-a", najavila je promoterska kuća "Long Play".

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača Dušana Kojića nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih godina, "Disciplina" je stigla do nove faze rada sa albumima "Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi" (2007), "Uf!" (2011) i sada "Opet".

Ulaznica za koncert košta u promo periodu 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: