Exit na Dev9t: Die Antwoord u Beogradu 11. juna

Muzička rep rejv senzacija Die Antwoord nastupiće u subotu, 11. juna u staroj Ciglani Beograda, u okviru umetničke kolonije Dev9t, kao zagrevanje pred ovogodišnji Exit festival.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.04.2016.

14:33

Exit na Dev9t: Die Antwoord u Beogradu 11. juna

Noć pod nazivom Exit na Dev9t predstaviće Die Antwoord na vrhuncu karijere i to na lokaciji koja neodoljivo podseća na njihove upečatljive spotove. Famozni trojac iz geta Južnoafričke Republike uzdrmao je muzičku scenu svojom provokativnom pojavom i muzikom, koju prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Na Exit festivalu gostovali su premijerno 2010. godine. Die Antwoord dolaze konačno u Beograd i to na vrhuncu slave, nakon što su pokorili svetske top liste 2014. godine sa albumom "Donker Mag". Front-tandem Ninja i Yo-Landi nedavno su veliki uspeh doživeli i sa ulogama u filmu “Chappie” proslavljenog reditelja Nila Blomkampa, gde igraju ulične gangstere koji igrom slučaja postaju “roditelji” robota-heroja sa razvijenom veštačkom inteligencijom. Kontroverzni sastav iz Kejptauna, osnovan 2008. godine, donosi mešavinu uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva sa margine savremenog društva. Njihovi beskompromisni i krajnje autentični nastupi su fuzija audio-vizuelne umetnosti praćene izuzetnom euforijom i gotovo distopijskim motivima savremenog društva. Die Antwoord pišu provokativne, duhovite, ponekad i morbidne tekstove, čiji upečatljivi motivi i snažne poruke ujedinjuju rejvere, rokere, repere i generalno pripadnike brojnih supkultura širom sveta. Nije redak slučaj videti ih u društvu Džoni Depa, Merilin Mensona i Skrileksa, sa kojima su nastupali i uživo: Zamišljen kao kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture, uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradu će u od 10. do 18. juna biti održan drugi Dev9t.

Koncert benda Die Antword će biti samo jedan od sadržaja u tom procesu kreativnosti i biće realizovan u saradnji sa Exit festivalom. Za ovaj muzički trojac je rezervisan drugi dan.

Prodaja ulaznica za Die Antwoord počinje u ponedeljak, 25. aprila, a u ponudi će biti ograničena količina ulaznica po ceni od 1.990 dinara, nakon čega će cena ulaznice iznositi 2.490 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će koštati 2.990 din.

Devetodnevni kompleti ulaznica za Dev9t, po ceni od 1.990 din biti pušteni u prodaju 10. maja 2016, dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 din za petak i subotu i 250 din za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala. Ulaz na Dev9t “specijal” događaje, među kojima je i Exit na Dev9t, će se posebno naplaćivati. Koncert Die Antwoord je samo jedan od Dev9t specijala za koji važi posebno kupljena karta, ali i Dev9t donatorska ulaznica čija cena za devet dana iznosi 9.000 dinara.

Prodaja ulaznica će se vršiti putem prodanih mreža Gigstix i Eventim, kao i online putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: