Festival NOMUS počinje u petak u Novom Sadu

Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti (NOMUS) biće održan na tri lokacije u Novom Sadu od 15. do 22. aprila, a posetioci će koncerte moći da prate u novosadskoj Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 13.04.2016.

14:50

Festival NOMUS počinje u petak u Novom Sadu
Foto: muzickaomladina.org

NOMUS organizuje Muzička omladina Novog Sada, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Umetnička direktorka NOMUS-a Marija Adamov najavila je da će na ovogodišnjem festivalu učestvovati muzičari iz deset zemalja, a da se organizacija kada je birala umetnike starala da održi visok umetnički nivo manifestacije.

"Nastojali smo da obuhvatimo neke trenutno najistaknutije umetnike iz deset zemalja sveta i to uglavnom mladih, koji su pobedili na elitnim muzičkim takmičenjima. Sve ih objedinjuje originalnost i umeće interpretacije uz neospornu veliku virtuoznost instrumentalnog muziciranja", naglasila je Adamov.

Za ovu priliku ponovo će biti okupljen i Festivalski orkestar NOMUS-a, koji će koncert izvesti pod umetničkim rukovodstvom violončeliste Ištvana Varge, koji je više puta nastupio na ovom festivalu i bio njegov umetnički direktor.

Nastupiće umetnici Srbije, Kine, Mađarske, Francuske, Nemačke, Južne Koreje, SAD, Izraela, Velike Britanije i Slovenije.

Glavni i odgovorni urednik Festivala Milan Radulović je dodao da je 2015. godine NOMUS proglašen za festival od izuzetnog značaja od strane Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: