Luz Kasal večeras u Sava Centru

Jedan od najznačajnijih svetskih vokala, španska zvezda Lus Kasal, održaće večeras koncert u Sava centru u okviru 17. Guitar Art festivala.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 12.03.2016.

10:36

Luz Kasal večeras u Sava Centru
Foto: YouTube Screenshot

Poznata srpskoj publici prvenstveno po numerama "Piensa en mi" i "Un ano de amor" iz filma "Visoke potpetice" Pedra Almodavara, ali i po pesmi "Madrugas" iz drugog dela filma "Montevideo, vidimo se" Dragana Bjelogrlića, Kasal je za večerašnji nastup najavila putovanje kroz 13 albuma koliko ih je snimila.

Kasal je na konferenciji za novinare rekla da će pred beogradskom publikom izvesti najreperezentativnije numere iz svoje bogate karijere duge više od tri decenije.

Na koncertu, koji će biti prožet gitarskim deonicama, specijalno pripremljenim za ovu priliku, Kasal će pratiti kvintet koji čine Huan Kero (gitara), Horhe F. Ojea (gitara), Pedro Oteo (bas), Tino Di Geraldo (bubnjevi) i Francisko Rubio (klavir).

Lus Kasal jedna je od najpriznatijih španskih umetnica sa albumima prodatih u više od pet miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja.

Publika širom sveta je prepoznaje hitovima "A contraluz", "Como la flor prometida" i "Un mar de confianza" uz čuvene numere "Mi confianza", "Historia de un amor", "Se Feliz" ili "Negra Sombra" iz Oskarom nagrađenog filma "Mar adentro" reditelja Alehandra Amenabara.

Opus čuvenih filmskih pesama zaokružila je naslovnom numerom filma "Začarana šuma", za koju je osvojila i prestižnu Goja nagradu.

Pored brojnih priznanja u Španiji, te uručenih zlatnih ključeva Madrida i Pariza, Kasal je dobila i specijalnu Gremi nagradu za životno delo, kao i prestižni francuski Orden umetnosti i književnosti.

Pobedu nad rakom dojke obeležila je veoma intimnim albumom "Vida Toxica" (2007) inspirisanim teškim hemoterapijama i po sopstvenom priznanju, često bezizlaznim stanjima iz kojih se na svetsku scenu vratila snažnija nego ikad.

Samo tri godine kasnije ponovo joj je dijagnostifikovan rak sa kojim se ponovo izborila i pobedila 2012. godine vrativši se na scenu sa tri nove pesme i kompilacijom džez numera "Un ramo de rosas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: