Trijumf Adel na dodeli Brit nagrada

Britanska pop pevačica Adel osvojila je najviše britanskih muzičkih nagrada Brit kao i počasnu nagradu astronauta iz Međunarodne svemirske stanice, na 36. svečanoj dodeli nagrada koju je obeležio omaž Dejvidu Bouviju.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.02.2016.

12:24

Trijumf Adel na dodeli Brit nagrada
Tanjug / Joel Ryan/Invision/AP

"Postoje i veliki obožaoci gore (u svemiru)", izjavio je britanski astronaut Tim Pik pevačici u poruci snimljenoj iz Međunarodne svemirske stanice.

Adel je osvojila nagradu za album godine za "25", za najbolji singl za pesmu "Hello" i za najbolju britansku pop umetnicu. Kao i tokom nedavnih dodela američkih muzičkih nagrada Gremi, organizatori nagrada Brit odali su počast legendarnom muzičaru Bouviju, preminulom 10. januara, dva dana posle objavljivanja albuma "Black star" na 69. rođendan.

"Dejvide, ti jesi smrtan, ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo", izjavio je glumac Geri Oldman, koji je primio nagradu za Bouvija, koja mu je posthumno dodeljena.

Pevačica s Novog Zelanda Lord je izvela Bouvijevu pesmu "Life on Mars" s muzičarima koji su nastupali s kultnim pevačem. Među drugim dobitnicima nagrade se nalazi Koldplej za najbolju grupu, Džejms Bej za najboljeg britanskog umetnika, Džastin Biber za najboljeg međunarodnog pop umetnika, a Bjork za najbolju svetsku umetnicu.

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: