Briljantin: Neverovatan snimak iza kulisa

Da biste nastupili u mjuziklu "Briljantin" morate biti umetnik, a da biste ga prenosili uživo morate biti - takođe umetnik.

Kultura

Izvor: theverge.com

Sreda, 03.02.2016.

16:57

Briljantin: Neverovatan snimak iza kulisa
Foto: Screenshot

Mjuzikl “Briljantin” je 31. januara prikazan uživo na televiziji Foks. To je podrazumevalo veliku organizaciju u televizijskom studiju odakle je prenos koordinisan. Kako je to tačno izgledalo u studiju, možete videti u snimku ispod. Glavni akter snimka je asistent reditelja Keri Hejvel koji je stihove pesme “Great Lightning” znao napamet, ali ih je “otpevao” brojevima kamera.

A lot of people have asked what it means to be the Associate Director on a show like Grease Live. Here's a peek behind the curtain. Every shot in the show was designed and scripted by our director Alex Rudzinski. My job was to execute that plan. You hear me calling shot numbers and camera moves carefully coordinated with the music. My head stays in the script and Alex, to my right, keeps an eye on cameras to adjust framing and pacing. #GreaseLive

Posted by Carrie Havel on Monday, February 1, 2016
Hejvel je objasnio ovaj snimak sledećim rečima:

“Mnogi su me pitali kako je biti reditelj velikog projekta kao što je 'Briljantin uživo'. Kao što ste videli na ovom snimku, za svaki pokret kamere postoji unapred pripremljen scenario, čiji autor je reditelj Aleks Rudzinski. Moj posao je da njegov plan sprovedem u delo. Na snimku me čujete kako izgovaram brojeve dok se kamera pomera u koordinaciji sa muzikom. Moje misli su sve vreme u scenariju, dok Aleks sedi sa moje desne strane i pomno prati kamere i ono šta vidimo na ekranu, frejm po frejm".

Kada su u pitanju veliki mjuzikli, prenos uživo nije praksa iz prostog razloga što je prekomplikovan i zahteva veštinu koju poseduje mali broj ljudi. Ono što radi Hejvel u televizijskom studiju je samo delić. Kada pomislite na veliku rasvetu, plesne tačke, brzo presvlačenje glumaca, odnosno binu koja je toliko velika da su bila neophodna vozila sa golf terena kako bi prevozila glumce između scena, plus kamere koje su sinhronizovane sa svakim njihovim pokretom, jasno je da je koreografija iza scene impresivna gotovo isto kao ona koju vidimo na bini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: