Jovan Kolundžija održaće večeras koncert na Kolarcu

Virtuoz na violini Jovan Kolundžija održaće večeras koncert u Kolarčevoj zadužbini, zajedno sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.12.2015.

09:44

Default images
Foto: Screenshot

Na programu koncerta "Muzika je moja priča" biće sonate Žan-Meri Leklera i Ludviga van Betovena, kao i kompozicije Kamija Sen-Sansa, Frica Krajslera i Karlosa Gardela.

Proslavljeni violinista još od studentskih dana nastupa sa sestrom, pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, pasioniranom pobornicom savremene muzike, te će ona na predstojećem koncertu odsvirati tri tanga.

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, vezana je za ime Kolundžije koji devetu godinu zaredom u decembru pozdravlja svoju publiku u Kolarcu posebno osmišljenim koncertnim projektima.

Kolundžija je dobitnik najznačajnijih domaćih priznanja, ali i inostranih nagrada u Parizu, Londonu, Zagrebu, Budimpešti.

Nastupao je širom Evrope, Amerike, Kanade, Azije i Južne Amerike i iza sebe ima oko 4.000 koncerata.

Kolundžija je i jedini umetnik koji kontinuirano pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, znajući koliko je težak put ka usponu, na koma se izgube mnoga imena koja su obećavala.

U Centru lepih umetnosti "Guarnerius", čiji je Kolundžija osnivač, od 2001. godine nastupaju mladi umetnici i najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: