Giant Sand u Domu omladine Beograda

Grupa Giant Sand nastupiće sutra u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 28.11.2015.

16:53

Default images
Foto: Promo

Pioniri indi-amerikane stižu prvi put u Beograd tačno na 30 godina od objavljivanja debi albuma "Valley of Rain". Potičući iz zabačenog Tusona u Arizoni, Giant Sand su oduvek govorili iz pozicije apsolutnih gubitnika, onih koji se ničemu ne mogu nadati u životu.

Njihovi vizionarski, anti-konzumerski stav, vodio ih je stazama kojima niko nikad nije išao - ili su pevali najlepše pesme na svetu ili su svirali svojevrstan kakofonični rok, odnosno anarhični kantri praćen meksičkim marijačima. Houv Gelb (kao solista nastupio je 2006. godine u Domu omladine Beograda), osnivač i vokal benda, uspešno je tokom godina izgradio svoj imidž nepredvidljivog rokera i pesnika iz pustinje.

Gelb je svojom intimnom i nepretencioznom poezijom, radikalnim pristupom bendu, te nekonvencionalno vođenom karijerom, mnogo puta potvrdio da je rokenrol sam život.

Promovišući na evropskoj turneji nedavno objavljeni album "Heartbreak Pass", Giant Sand stižu u Beograd nakon napornog koncernog leta, koje je uključilo nastupe na najvećim festivalima kao što su Primavera, Glastonbery, End of the Road i Pickathon.

Beogradskoj publici će se predstaviti pevačica Lona Kelej, Brajan Lopez i Gabrijel Salivan, koji imaju i bogate solo karijere, kao i Patsys Rats, bend koji predvodi ćerka Houva Gelba.

Ova turneja će, zajedno sa nekoliko nastupa predviđenih za proleće i leto naredne godine, zatvoriti krug koji za bend Giant Sand traje već tri decenije. "Odlično vreme da se ovaj sastav odmori i da u narednih 30 godina počne sa nečim novim", izjavio je Gelb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: