Barak Obama peva na novom albumu grupe Coldplay

Na novom albumu britanske rok grupa Coldplay, koji će izaći 4. decembra, naćiće se i hrišćanska pesma "Amazing Grace" u izvodjenju američkog predsednika Baraka Obame.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

20:12

Default images
Foto: Beta/AP

Kako prenose britanski mediji, Obama će se tako pridružiti podužoj listi umetnika koji će gostovati na albumu "A Head Full of Dreams", medju kojima su Bijonse i Noel Galager.

Pesmu "Amazing Grace", koja je postala himna boraca protiv robovlasništva, američki predsednik je otpevao prošlog juna, na sahrani jedne od žrtava rasističkog napada na crkvu u Čarlstonu koji je posebno potresao Ameriku.

U intervjuu za magazin "San", frontmen benda Kris Martin je objasnio da su izabrali "trenutak kada predsednik (Obama) peva 'Amazing Grace' u crkvi, jer to ima istorijski značaj".

"Obama obožava Coldplay i drago mu je što će biti deo jednog muzičkog i istorijskog događaja. Svi u grupi su jako uzbuđeni. Morali su da dobiju odobrenje od Obame i crkve u Čarlstonu", ispričao je listu izvor blizak bendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: