My Baby i Cotton Pickers u Domu omladine

Nakon izuzetnog prošlogodišnjeg nastupa u sklopu Vračar Rocks festivala, holandska bluz/rok atrakcija My Baby se vraća u Beograd, u sredu, 25. novembra sa koncertom u Domu omladine Beograda, u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše svoj drugi studijski album pod nazivom "Shamanaid".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.11.2015.

09:59

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Kao podrška nastupiće eksplozivni bluz/rok trio Cotton Pickers iz Mladenovca. Holandski trio će tom prilikom predstaviti beogradskoj publici svoj nov materijal, kao i dobro poznate pesme sa prvog albuma "My Baby Loves Voodoo" iz 2013. Bend su pre samo tri godine osnovali brat i sestra, Jost Van Dijk i Kato Van Dijk, zajedno sa Danijelom Džonstonom, a vrtoglav svetski uspeh ih je "zadesio" odmah po objavljivanju albuma "My Baby Loves Voodoo" i nastupa na Eurosonic festivalu u januaru 2014. godine.

My Baby koketiraju sa južnjačkim močvarnim bluzom, folkom, gospelom i fankom, stvarajući hipnotički zvuk koji je opčinio publiku. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitare i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup.

Zahvaljujući energiji čistog rokenrola koju šalju sa scene, za samo godinu dana, promotivna turneja "My Baby Loves Voodoo!" je prevazišla evropske granice, te je ovaj amsterdamski trio nastupao i širom Amerike, Azije, Novog Zelanda i Australije. Nakon objavljivanja drugog studijskog albuma "Shamanaid", grupi je stiglo još jedno veliko priznanje - britanska turneja sa kultnim Sisik Stivom tokom aprila ove godine.

Trio Cotton Pickers formiran je 2004. godine u Mladenovcu, a čine ga Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubanj). Kontinuirano zalaganje i kvalitet Cotton Pickers-a nekoliko puta su i zvanično nagrađeni, a do sada najveći uspeh ovog sastava je prvo mesto na 45. Zaječarskoj gitarijadi 2011. Pickers-i su svoj debi album "Slaughterhouse Blues", na kome se našlo deset numera, objavili krajem novembra 2012. u izdanju "Long Play".

Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim, Gigstix, DD Tickets, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Pretprodajna cena ulaznice je 400, na dan koncerta 600 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: