Najbolja filmska muzika svih vremena je...

Već šestu godinu zaredom, muzika za film “Gospodar prstenova” Hauarda Šora na prvom je mestu godišnje liste najboljie filmske muzike svih vremena.

Kultura

Izvor: Independent

Utorak, 10.11.2015.

14:33

Default images
Hauard Šor (Foto: YouTube Screenshot)

Oskarom nagrađena trilogija na drugo mesto je potisnula muziku iz filma “Šindlerova lista” Džona Vilijamsa i na treće muziku iz “Gladijatora” Hansa Cimera.

Ipak, Vilijamsu sigurno neće smetati što nije zauzeo prvo mesto, budući da je čak osam njegovih kreacija za potrebe filma nalazi u prvih 30. Štaviše, njegova muzika za “Ratove zvezda”, “Harija Potera” i “Park iz doba jure” je među prvih deset.

Predstavljamo vam 10 najboljih:

“Muzika je ogroman deo identiteta tih filmova”, rekao je Elajdža Vud, glumac koji je igrao Froda Baginsa u trilogiji “Gospodar prstenova”. “Mislim da je muzika jako važna za dočaravanje atmosfere, ali i razvijanje emotivne povezanosti s filmom”.

1. "Gospodar prstenova", Hauard Šor

.

2. "Šindlerova lista", Džon Vilijams

.

3. "Gladijator", Hans Cimer

.

4. "Ratovi zvezda" (1977), Džon Vilijams

.

5. "Moja Afrika", Džon Beri

.

6. "Ples sa vukovima", Džon Beri

.

7. "Hari Poter", Džon Vilijams

.

8. "Misija", Enio Morikone

.

9. "Park iz doba jure", Džon Vilijams

.

10. "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera ", Klaus Bedelt

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: