Vikend u Kući "Metropolis" počinje već u četvrtak

Duo Gipsy Flame gostuje u Muzičkoj kući Metropolis u četvrtak 15. oktobra, dok kasnije nastupaju Trojica i Novak Mijović Trio.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

16:09

Default images
Trojica

Gipsy Flame je vokalno instrumentalni duo koji čine Ilija Madžarević (gitara, vokal) i Miroslav Vranešević (gitara, vokal). Oni će prisutne provesti kroz opojne zvuke latino i španske muzike pune ritma, sunca i dobrog raspoloženja.

Grupa Trojica, koja nastupa u petak 16. 10, postoji od 2009. godine u sastavu Predrag Nedeljković (bas, klarinet, frula), Aleksandar Andrejević (bubnjevi, udaraljke) i Nenad Bokun (gitara, kompozitor i aranžer). Trio izvodi autorsku muziku koja spaja i prepliće tradicionalnu srpsku muziku, džez, elemente klasične muzike, ali i klezmera, saopštavajući na svoj način suštinu zvuka, bez upotrebe tehnoloških trikova savremene produkcije.

Prema rečima ovih umetnika, "Muzika Trojice nudi vam pre svega pregršt oštrog i slobodnog vazduha koji će vam omogućiti da zaplovite po njoj kao kapetan vetra”.

Subota (17. 10.) je rezervisana i za Novak Mijović trio. Novak Mijović je asistent na odseku za džez trubu na FMU u Beogradu. Od 2003. godine sarađuje sa naša dva vrhunska jazz trubača Duškom Gojkovićem i Stjepkom Gutom. Od 2005. godine je paušalni saradnik Big benda RTS.

Nastupao je širom Evrope i Azije. Andreja Hristić je završio klavir na džez odseku u MŠ "Stanković". Nakon toga odlazi na džez akademiju "Anton Bruckner" u Lincu gde je diplomirao na osnovnim studijama i sarađivao sa čuvenim imenima austrijske scene. Svoje dalje studije nastavlja u SAD na prestižnom "Berklee College of Music" gde je imao priliku da sarađuje sa svetskim imenima kao što su: Džimi Kob, Džon Patituči, Rej Santizi, Danilo Perez i mnogi drugi...

Sva dešavanja počinju u 21:30 časova u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21, Beograd), a vaša mesta možete rezervisati na telefon 063/ 237-020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: