Milijana Nikolić debitovala u Metropolitan Operi

Milijana Nikolić, brilijantan mecosopran rodom iz Sremske Mitrovice, 9-og oktobra 2016-e je debitovala u njujorškoj Metropolitan Operi ulogom Giovanna Seymour u operi Donizetti-ja “ Anna Bolena”.

Kultura

Izvor: Piše: Ðorðe Nešiæ

Subota, 10.10.2015.

13:42

Default images

U ovoj predivnoj produkciji koja je prvo predstavljena u Metropolitanu 2011-e godine, a koju je dirigovao Marco Armiliato i rezirao Sir David McVicar, takođe su učestvovali Sondra Radvanovsky (Anna), Tamara Mumford (Smeaton), Ildar Abdrazakov (Henry VIII), David Crawford (Rochefort), Taylor Stayton (Percy), i Gregory Schmidt (Hervey).

Karijera Milijane Nikolić je svestrano razvijena, i osim u Metropolitenu, ona ove sezone peva angažmane u Australiji (Carmen i Eboli u operi Don Carlo), kao i Dalilu u Tokiju. Milijana je poznata po ulozi Carmen, koju je osim u Beogradu, pevala u Australiji, Finskoj, a kao prva zamena i u Metropolitenu. Pevala je Amneris u operi Aida u Mičigenu, Sidneju, Melburnu, Brizbejnu, i Novom Zelandu. Takođe je nastupala u operskim kućama Italije, La Scala, Genoa, Bergamo, Sardinia, Catania, a i u gradovima dalekog istoka, Seul, i Hong Kong.

Milijana Nikolić je u ulozi Giovanne, sledece žene kralja Henrija, pokazala muzikalnost, odličnu vokalnu tehniku, siguran scenski nastup, i emotivnu posvecenost karakteru. Posebno je bila upecatljiva u duetima sa Annom i Henrijem, a narocito u svojoj najvećoj numeri, ariji iz drugog čina “In questa fiamma indomita”. Duet sa Annom na pocetku drugog čina, u kome Giovanna prizna kraljici da će je na tronu naslediti, je bio vrlo dirljiv i upečatljiv, u publika je tu u velikoj meri pozdravila i aplauzom nagradila obe umetnice. Milijana je vrlo slobodna i prirodna na sceni i obdarena je izražajnim licem, tako da je emotivni svet karaktera jednako prenosila publici glasom i glumom. Jos je vazno navesti da je Milijana imala samo muzićke probe, ali da na samu scenu nije izašla sve do danas, pošto je do večerašnje predstave ulogu Giovanne pevala Jamie Barton.

Milijanu Nikolić možete čuti u Beogradu, 4-og februara 2016-e godine, u velikoj sali Kolarca, kada ce sa svojim mužem, tenorom Rosario LaSpina, sopranom Dušicom Bijelić, baritonom Nikolom Mijailovićem i pijanistom Đorđem Nešićem izvesti operski gala koncert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: