Sen Žermen u Beogradu 2. novembra

Proslavljeni francuski producent i kompozitor Sen Žermen 2. novembra u beogradskom Bel ekspo centru održaće svoj dugo očekivani koncert, koji će ujedno predstavljati i svetsku premijeru nove turneje i prvi nastup uživo posle više od decenije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

16:38

Default images

Sen Žermen ove nedelje izdaje novi album „Real Blues“, prvi posle 15 godina od neprevaziđenih albuma „Tourist“ iz 2000. godine, te čuvenog „Boulevard“ iz 1995. godine.

Ludovik Navaro aka Sen Žermen, najavljujući novi album „Real Blues“, u maju ove godine objavio je istoimeni singl, koji je naišao na jednako odličan prijem kod kritike i dugogodišnjih ljubitelja specifičnog zvuka koji u sebi sadrži elemente haus muzike, džeza i bluza. Za „pravi bluz“ vokal, odabrao je legendarnog Lightnin’ Hopkinsa, a celom albumu pridružio je zvučnu tapiseriju zapadne, saharske Afrike kroz tradicionalne instrumente iz Malija, kao što su kora, balafon i n’goni.

Karijera Ludovika Navara bila je veoma upečatljiva za svetsku scenu, jer se ogledala u dva briljantna albuma čiji novi, revolucionarni zvuk je obeležio živote nekoliko generacija. Prvi je ponudio viziju savremenog bulevara, sofisticiranog i složenog pažljivo u osam kompozicija haus žanra po osnovi, ali lepršavog i veoma džezerskog u nebrojenim zvučnim detaljima i producentskim citatima. Iako se album „Boulevard“ smatra za jedan od nosećih stubova francuske haus scene, Sen Žermen je nadrastao takav stilski okvir i postavio mustru za niz dolazećih autora kao što su Parov Stelar, Mr Scruff, pa i Moby iz perioda albuma „Play“.

Pet godina kasnije, 2000. godine izlazi „Tourist“, jedan od najprodavanijih albuma u proslednjih par decenija koji na svetsku muzičku scenu donosi apsolutne hitove kao što su „Rose Rouge“, „So Flute“ i „Sure Thing“. Rađanje novog bluza, povratak na izvor savremene muzike ili organski zvuk elektronske scene, bile su neke od reči kojima bi se dovijali muzički recezenti da opišu kreacije neobičnog autora sa pariskog noćnog asfalta. Usledila je iscrpljujuća turneja od neprekidne dve i po godine obilaženja globusa, posle čega je odlučio da nestane sa scene ostavljajući veliku prazninu svojom petnaestogodišnjom apstinencijom.

Proleće i leto 2015. godine biće zapamćeni i po novim singlovima Sen Žermena, dok već rana jesen donosi album sa prva dva singla „Real Blues“ i „Sittin’ Here“, koji najavljuju zrelije i još uzbudljivije studijsko delo. Omot novog izdanja krasi i trodimenzionalno delo urbanog umetnika Gregosa, čija nasmejana lica krase Pariz i druge evropske metropole.

Povodom izlaska ovog izdanja, najavljenog za 9. oktobar, od petka će na svim prodajnim mestima i sajtu mreže Eventim u prodaju biti pušten vrlo ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 1190 dinara, sa čak 50% popusta u odnosu na krajnju cenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: