U četvrtak u Pančevu otvaranje festivala Nova

Nova Festival, festival nove i avangardne umetnosti je trodnevna manifestacija koja se održava od 8. do 10. oktobra u Pančevu i Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

16:34

Default images

Festival će se ove godine održavati u dva grada, u Pančevu i Beogradu, i u više kulturnih prostora: Dvorani Kulturnog centra Pančeva, dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, novootvorenoj Galeriji Milorada Bate Mihailovića, kao i u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Otvaranje festivala zakazano je za četvrtak, 8. oktobar, u 20 časova, u Galeriji Bate Mihailovića u Pančevu, kada će biti otvtorena izložba „Dvadeset lakih komada – izbor iz italijanskih stripova inspirisanih muzikom“, koju je priredio uvaženi italijanski strip-izdavač, Andrea Placi. Nakon toga, publika će uz koktel-promociju „Vajfert piva“ uživati u muzičko-vizuelnom performansu sastava „A.Klang“ iz Pančeva.

Centralni muzički program počinje u petak, 9. oktobra u 20 časova u Dvorani “Apolo” koncertom Judžin Čedborn i Šreder Dua koji nam dolazi iz SAD i Nemačke. U nastavku večeri, publika će imati priliku da upozna mladi mađarski duo 12z, sastav koji na najbolji način reperezentuje savremenu mađarsku elektro-impro scenu.

Poslednjeg dana Nova Festivala, u subotu, 10. oktobra, od 20 časova na Sceni Kulturnog centra Pančeva, na programu je solo performans multimedijalne umetnice i glumice Ane Sofrenović, pod nazivom “The Landscape of voice”. Od 22 časa natupaju gosti iz Slovenije, Bratko Bibič & The Madleys Trio. Dan ranije, u okviru pratećeg tribinskog programa festivala “Logografija zvuka”, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Bratko Bibič razgovaraće sa Nenadom Vujićem.

Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: