Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Kurta Kobejna

"Sappy" je tipično melanholična pesma koja je na kraju postala Nirvanina pesma "Verse, Chorus, Verse".

Izvor: Blic
Podeli

Ovo je demo-snimak koji će fanovi moći da čujemo i na albumu "Montage of Heck" koji bi uskoro trebalo da izađe.

Verzija je originalno snimljena 1988. godine, a vi je poslušajte ovde dok album ne bude ugledao svetlost dana 13. novembra.

Poslušajte finalnu verziju:

Podsetimo, legendarni frontmen benda “Nirvana” preminuo je 5. aprila 1994. godine, kada je sebi pucao u glavu i ubrzo potom preminuo u 27. godini.

Iako mnogi njegovi fanovi širom sveta smatraju da se poznati pevač i gitarista nije ubio, već da je ubijen, zvanična verzija je da je Kobejn pucao sebi u glavu u prostoriji iznad garaže njegove kuće u Sijetlu i da je preminuo tri dana kasnije.

Prati B92 na Viberu

Muzika

Sinčuk: "Ne marim mnogo za ocene kritičara"

Ruski pijanista Aleksandar Sinčuk, koji će u okviru programa Bemus, održati koncert 16. oktobra na Kolarcu izjavio je za Tanjug da je za njega veliki izazov to što će svirati program sastavljen od najubedljivijih momenata klasične bečke škole i ruskog romantizma.

Muzika utorak 10.10. 11:10 Komentara: 1

Bob Dilan za hrvatski list progovorio o burnoj prošlosti i otrežnjenju

Iako je Bob Dilan planetarno poznata ličnost, ne može se manje od toga reći o dobitniku Nobelove nagrade za književnost i nepresušan izvor muzičkih i umetničkih nadahnuća još od ranih šezdesetih godina prošlog veka. Zapravo se malo toga zna o čoveku koji već više od pedeset godina neprestano inspiriše brojne generacije različitih muzičara, pesnika, umetnika uopšte.

Muzika nedelja 8.10. 08:59 Komentara: 12
strana 1 od 1264 idi na stranu