Besplatan koncert klasične muzike u Mikser Hausu

Treći po redu festival klasične muzike BUNT, održaće se od 1. do 9. novembra na više lokacija u Beogradu, sa porukom: Klasika jeste za svakoga, hvala što dolazite.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

12:37

Default images
Katarina Jovanoviæ

U sklopu najave festivala, u subotu, 10. oktobra, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), sa početkom u 21 čas, održaće se besplatan koncert klasične muzike.

Kulturna organizacija Mikser i festival klasične muzike BUNT ove godine pokreću festivalsku kampanju sa porukom: Hvala što dolazite i klasika jeste za svakoga, "jer je pitanje promene važećeg kulturnog modela i obrasca od vitalnog značaja za mentalno i duhovno stanje populacije, a da je potpuno kontraproduktivno ono malo kulture što je preostalo zatvarati u još manje krugove izuzetne publike", navodi se u saopštenju.

Upravo u to ime, Mikser i BUNT pozivaju publiku da u subotu, 10. oktobra, uživa u večernjem koncertu klasične muzike koji je ovom prilikom potpuno besplatan za sve posetioce.

Na koncertu zagrevanja za BUNT, festival koji za cilj ima promociju stvaralaštva u polju muzike, publika će imati priliku da sazna deo programa predstojećeg festivala, ali pre svega da uživa u koncertu umetničke muzike pažljivo odabranih izvođača: Katarina Jovanović (sopran), Kšištof Šumanski (bariton), Bojana Dimković (klavir), Ljubiša Jovanović (flauta), Ivan Bašić (klavir), Milena Jančurić jazz trio, Aleksa Janković (klavir), Camrata Serbica Brass, Nada Kolundžija, Iva Ikon, Jovana Stanković & The Untacablues. Koncert počinje u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: