Otvoren Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Jubilarni 15. festival uličnih svirača, na kome nastupa više od 150 umetnika iz više od 20 zemalja sveta svečano je otvoren večeras u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2015.

22:08

Default images

Već po ustaljenoj praksi, ceremonija svečanog otvaranja Festivala uličnih svirača započela je veselom "muzičkom povorkom", u kojoj su bili učesnici Festivala predvođeni žonglerima, plesačima i bubnjarima Dragoljuba Đuričića, a koja je u 20.30 krenula od Petrovaradinskog mosta ka Trgu slobode.

Uz najrazličitije žurke u pravoj karnevalskoj atmosferi, učesnici Festivala uličnih sviraca i veliki broj Novosađana u povorci su prošetali centralnim gradskim ulicama i došli do Trga slobode, gde je nastavljen hepening u čast uličnih svirača.

Prema rečima PR menadzera Festvala Mirjane Spremo, u naredna tri dana svoje umeće Novosadjanima i njihovim gostima prikazaće ulični svirači iz svih država u regionu, ali i iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i SAD.

"Programi će se odvijati na 11 lokacija u gradu i na svakoj lokaciji ulaz je besplatan. Festivalska žurka će svakog dana trajanja sajma počinjati u 18 sati, a sutra, u petak i prekosutra, u subotu, trajaće do jedan sat iza ponoći", rekla je Spremo Tanjugu.

Glavne zvezde prve večeri festivala su grupa Let 3 i novosadski Atheist rep, koji su večeras nastupili na bini na centralnom gradskom trgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: