Festival uličnih svirača počinje večeras

Jubilarni, 15. Festival uličnih svirača večeras će biti otvoren koncertom riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap na Trgu slobode u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

13:31

Default images
Screenshot

Prethodno će Bulevarom Mihajla Pupina, i kasnije kroz Ulicu Modene, do Trga slobode stići vesela sviračka i plesačka povorka.

Kao uvertira festivalskoj povorci i svečanom otvaranju Festivala, takođe na Trgu slobode, već u 18 sati publiku očekuje pokretna muzička predstava višečlanog italijanskog marching sastava BadaBimBumBand.

Pola sata kasnije nastupiće i francuski klovn i pantomimičar Jean Ménigault.

U isto vreme, nedaleko od Trga, na balkonima u Zmaj Jovinoj ulici klasičnu muziku izvodiće članovi Asocijacije gitarista Vojvodine, a u dvorištu Sokolskog doma nastupiće italijanski ulični umetnici - plesačica Lisa Pellegrini i visinske akrobate i multiinstrumentalisti Nando e Maila.

Festival uličnih svirača, u organizaciji Umetničke asocijacija Inbox iz Novog Sada, trajaće do subote, 5. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: