Nišville traži od Ministarstva kulture 3 mil. dinara

Nišville džez festival poziva ministra Tasovca da uplati budžetu grada Niša tri miliona dinara odobrenih 2013. godine za sufinansiranje Nišvila od strane prethodnog ministra Bratislava Petkovića.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

13:52

Default images
Foto: Vanja Keser

„Ukoliko ne planira da postupi po rešenju broj 644-00-51/2013 -01 od 16. 08. 2013. kojim je tadašnji ministar Petković odobrio Gradu Nišu tri miliona dinara za sufinansiranje Nišvilla, Nišvil poziva ministra Tasovca da o tome konačno pismeno obavesti Grad Niš koji je zvanično primalac sredstava, kako bi se stekli uslovi za pokretanje tužbe nadležnom sudu, a shodno preporuci zaštitnika građana Saše Jankovića. Podsećam da je Tasovčeva Odluka o poništavanju Petkovićeve Odluke, dostavljena samo Nišvilu, a ne i Gradu Nišu, te shodno tome nema pravno dejstvo“, napisao je direktor festivala Ivan Blagojević u zvaničnom saopštenju.

Inače, Nišvil je u poslednje tri godine dobio od Ministarstva kulture ukupno jedan milion dinara i to za ovu godinu.

Blagojević smatra da je Niš „gotovo izbrisan od strane Ministarstva kulture i da je, čak iako se po strani stavi činjenica da predstavnika Ministarstva već godinama nema na Nišvilu – nedopustivo da jubileju 50 godina Filmskih Susreta ne prisustvuje nijedan predstavnik Ministarstva, bez obzira na to da li su prethodno dodeljena sredstva utošena opravdano ili ne“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: