Prvi deo novog albuma Žan-Mišela Žara izlazi u oktobru

Prvi od dva toma novog albuma "Electronica" francuskog muzičara Žan-Mišela Žara, u saradnji s 15 umetnika, biće izdat 16. oktobra, saopštila je danas kuća Sonik Mjuzik."

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 28.08.2015.

20:22

Default images
YouTubeScreenshot

"Moj novi album je projekat zasnovan na ideji da okupim umetnike četiri generacije na elektronskoj sceni", rekao je 67-godišnji Žar, koji se u svetu proslavio albumom "Oxigene" iz 1976. godine,

Prvi tom, "Time Machine" snimljen je u saradnji s 15 umetnika iz sveta elektronske muzike, među kojima su Francuz Žezafelstajn, Britanac Litl Buts, grupe "Masiv Atak" i "Tendžerin drim", kao i američki reditelj Džon Karpenter.

"Počeo sam da snimam album radi saradnje s nekim umetnicima. Bio sam prijatno iznenađen što su svi prihvatili moj poziv", rekao je Žar.

Drugi tom albuma treba da izađe u proleće 2016, a na njemu će sarađivati drugih 15 umetnika.

Žar je poznat po scenskim efektima na svojim koncertima, koje najčešće održava na otvorenom i koji se često sastoje od komplikovanih sistema lasera, vatrometa i stapanja arhitekture i muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: