Na aukciji nacrt teksta "A Hard Rain's A Gonna Fall"

Nacrt teksta Bob Dilanove protesne pesme "A Hard Rain's A Gonna Fall" biće ponuđen idućeg meseca na aukciji u Londonu i očekuje se da će pesma biti prodata za 200.000 funti, saopštila je aukcijska kuća Sotbi.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

12:59

Default images
Beta / AP Photo/Chris Pizzello

Tekst ispisan na mašini, sa datumom 1962. ima mnogo ispravki i revizija dopisanih rukom pored pesme koju je Dilan snimio u decembru 1962. i objavio na albumu "The Freewheelin's Bob Dylan" iduće godine.

Na prošlogodišnjoj aukciji, originalni, rukom ispisan tekst njegove "Like a Rolling Stone" prodat je za nešto više od dva miliona dolara postavivši tako rekord za jedan tekst rok pesme.

Stihovi "Hard Rain"-a su mešavina kucanog i rukom pisanog teksta zbog čega su i procenjeni za manje novca. Sotbi je saopštio da rukopis prodaje porodica Elizabet D'Džazijan, bivše supruge američkog zabavljača i mirovnog aktiviste Hjua "Vejvi Grejvi" Romnija.

U Vejvi Grejvijevoj sobi iznad Gaslajt folk kluba u Grinič Vilidžu je tada 21-godišnji DIlan napisao pesmu. Aukcija je zakazana za 29. septembar i na njoj će se naći i tekstovi i fotografije Brusa Springstina iz vremena kada je snimio svoj čuveni "Born to Run" album.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: