Kit Ričards: Album Bitlsa "Sgt Pepper's" je smeće

Ni nakon pola veka, rivalitet koji je najviše obeležio istoriju rokenrola, između Rolingstonsa i Bitlsa, izgleda ne jenjava.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 07.08.2015.

19:51

Default images
Beta / Rich Fury/Invision/AP

Ulje na vatru nedavno je dodao Kit Ričards, gitarista Stonsa koji se obrušio na album Bitlsa za koji mnogi ljubitelji roka smatraju da je revolucionaran, jer je zauvek promenio muziku: "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" iz 1976.

U intervjuu za magazin Eskvajer, Ričards je izjavio da su "Bitlsi odlično zvučali sve dok su bili Bitlsi", odnosno dok su bili verni sebi i svom originalnom zvuku. Njihova muzika se vremenom previše promenila, "zaboravili su ono što su u početku hteli da naprave", naveo je slavni muzičar.

"Mislim da su se zaneli", kazao je on, dodavši da je to bilo očekivano izmajući u vidu njihovu popularnost. Iako mnogi smatraju "Sgt Pepper's" genijalnim albumom, za Ričardsa je to samo "mešavina smeća, nešto poput 'Satanic Majesties'".

Tu je mislio na psihodelični album "Their Satanic Majesties Request" koji su Stonsi izdali neposredno nakon što su Bitlsi objavili svoj, i za koji je jednom prilikom rekao da je to album na koji je najmanje ponosan.

Ričards će u septembru nakon 23 godine objaviti svoj prvi solo album - "Crosseyed Heart".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: