Gitarijada od sledeće godine komercijalna manifestacija

Gitarijada će od sledeće godine biti komercijalna manifestacija, a ulaznice po simboličnoj ceni biće u prodaji od septembra meseca, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 01.08.2015.

14:39

Default images
Sa leva na desno: Direktor Moto kampa Zajeèar Slaviša Milenkoviæ, direktor Ustanove Gitarijada Perislav Duciæ, predsednik Skupštine grada Zajeèara Saša Mirkoviæ i predsednik žirija 49. Gitarijade Branimir Lokner (Foto: Tanjug / Nemanja Jovanoviæ)

On je dodao da će sledeća jubilarna, 50. Gitarijada biti bolja od aktuelne 49., da će trajati pet dana i najavio koncerte Parnog valjka, Vlatka Stefanovskog i Džibonija.

Mirković je rekao i da će joj prethoditi i velika manifestacija u Beogradu za koju će važiti kupljena karta za Zaječar, kao i da će u otvoriti kancelariju Gitarijade u prestonici. On je dodao da je ta manifestacija brend Zaječara, ali i da je izrazito zadovoljan ovogodišnjom posetom i brojem prijavljenih bendova u takmičarskom programu, pošto su svi rekordi po tip pitanjima oboreni.

Mirković je izrazio nadu i da će Ministarstvo kulture i informisanja sledeće godine više podržati Gitarijadu i podsetio da je su za ovogodišnji festival izdvojili 500.000 dinara, a da je Ministarstvo turizma izdvojilo tri miliona dinara.

Takođe, podsetio je i da je pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo prosvete da što pre donesu odluku o otvaranju muzičke škole u tom gradu. Direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić istakao je da je 49. Gitarijada oborila sve rekorde i po broju posetilaca, broju prijavljenih demo bendova i broju programa i napomenuo da su veoma zadovoljni onim što su realizovali i da nije bilo "iskakanja" u programu koji se odvijao na više lokacija u gradu.

Uz obeležavanje 50. godina festivala, sledeću Gitarijadu obeležava i jubilej Moto skupa koji slavi 20 godina postojanja. Predsednik žirija 49. Gitarijade Branimir Lokner saopštio je da su bendovi Wind Stain i Up n' Downs iz Slovenije, zatim Sinovi iz BiH, Svemirci iz Srbije i Syleth iz Hrvatske ušli u finale ovogodišnje menifestacije.

Pobednici u kategorijama: najbolji po odluci žirija, najbolji po odluci žirija iz Republike Srbije i po glasu publike biće proglašeni večeras. Pobednik te najstarije rok manifestacije u Evropi će dobiti gitaru koju je obezbedila kompanija Hajniken.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: