Guano Apes nastupili na Gitarijadi

Na 49. Gitarijadi brojna publika sinoć je imala priliku da čuje koncert poznatog nemačkog benda Guano Apes koji je u Zaječaru nastupio u okviru turneje na kojoj promoviše svoj novi album "Offline".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

08:16

Default images
Tanjug / Nemanja Jovanoviæ

Iste večeri nastupili su i Mr. Albino, Scarlet Notes, Kerber i Laibach, kao i sedam polufinalista od ukupno 14 koliko ih učestvuje u takmičarskom delu. Posetiocima i žiriju sa po dve pesme predstavile su se grupe: Y.O.X, Svemirci i Hiqulus iz Srbije, Merian iz Bugarske, Sinovi i Robinovi hudovi iz Bosne i Hercegovine i Syleth iz Hrvatske.

World Music Stage bio je rezervisan za promociju kulture Makedonije i nastup benda Kora, a na Guitar Art Stage-u upriličeno je veče brazilske muzike, dok je u okviru programa Gitarijada Visual otvorena izložba ilustracija iz knjige "Ilustrovani rokenrol vodič" Davida Vartabedijana.

Takođe, juče je otvoren i Bike kamp na čijem stejdžu nastupaju Plutonia, Diva Demolution, Sveti Gral, Madicine band i Pesona non grata. Takmičare ocenjuje žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, dok su članovi: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.
Y.O.X (Foto: Tanjug / Nemanja Jovanoviæ)
Večeras će na Rock Stage-u nastupiti bendovi Dingospo Dali, Mangrov, Galija, Therapy?, Generacija 5 i Električni orgazam, dok je World Music Stage rezervisan za promociju kulture Indonezije i nastup Miroslava Tadića i Braće Teofilović.

Poslednje večeri na Rock Stage-u biće održano i finalno veče nakon čega će biti proglašeni pobednici ovogodišnje manifestacije. Na Bike Stage-u večeras će nastupiti Er Goliam, Osmi dan, Alisa i New Deal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: