Rasim Ljajić otvara Sabor Trubača

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić svečano će otvoriti ovogodišnji Dragačevski sabor trubača, koji se održava od 3. do 9. avgusta, saopštio je Saborski odbor.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.07.2015.

14:03

Default images

Foto: -MK- visual/Flickr.com

Kako je za agenciju Beta izjavio domaćin 55. Sabora Slobodan Jolović, potpredsednik Vlade će podići saborsku zastavu u ponedeljak, 3. avgusta, u 11 časova kod Spomenika trubaču u centru Guče, uz himnu "Sa Ovačara i Kablara".

"Zahvaljujući finansijskoj podršci tog ministarstva, u Guči će biti izgrađen Dom trubača sa 160 ležajeva u kojem će za vreme Sabora boraviti učesnici finalnog takmičenja", rekao je Jolović.

Dom trubača će u drugo vreme tokom godine raditi kao hotel namenjen privrednim i turističkim skupovima, a samo tokom Sabora u njemu će isključivo boraviti trubači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: