Ukrajinci traže zabranu za Kusturicu

Ukrajinsko ministarstvo kulture zatražilo je od ministarstva unutrašnjih poslova i Nacionalnog saveta za bezbednost da spreči koncert proslavljenog režisera Emira Kusturice i njegovog benda u Kijevu, tvrdi ruski "Sputnjik".

Kultura

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 16.07.2015.

12:19

Default images
Foto: Beta, AP

Ministarstvo je navodno ocenilo koncert Kusturice i njegovog "No Smoking Orchestra" zakazan za 28. jul "neprimenim" i izrazilo strah od "mogućih provokacija".

Koncert bi trebalo da bude održan u sklopu godišnjice smrti kneza Kijeva Vladimira Prvog Velikog, a pojavljivanje Kusturice je problematično zbog njegove otvorene podrške Rusiji i pripajanja Krima iz 2014. godine.

Kako navodi ruski državni medij, Kusturica, dvostruki osvajač Zlatne palme u Kanu, basista i osnivač benda "čvrsto podržava Rusiju i reuinfikaciju Krima i Rusije".

"U aprilu su ukrajinske vlasti otkazale koncert srpskog muzičara Gorana Bregovića i njegovog 'Orkestra za svadbe i sahrane' zbog njegove odluke da nešto ranije nastupi na Krimu", piše Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: