Jovan i Nada Kolundžija na Belefu

U okviru Beogradskog letnjeg festivala BELEF, koji ove godine beleži svoje 24. izdanje, violinista Jovan Kolundžija i pijanistiknja Nada Kolundžija održaće u sredu, 8. jula koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 03.07.2015.

11:05

Default images
Foto: Screenshot

Uz klavirsku saradnju Nade Kolundžije, Jovan Kolundžija priprema atraktivan program, sastavljen od kompozicija Betovena, Leklera, Sen-Sansa i Vijenjavskog, navodi se u saopštenju Centra lepih umetnosti Guarnerius.

Nada Kolundžija će izvesti delo Jakoba TV-ja, jednu od najzapaženijih kompozicija

iz njenog projekta "Moja mala koncertna antologija za klavir", koji je sa velikim uspehom realizovan prošle godine, a uskoro će dobiti i svoje CD izdanje.

Prošlogodišnji koncert Kolundžije na Belefu, je bio jedan od najuspešnijih i najposećenijih programa festivala, a publika je tada do poslednjeg mesta ispunila Kolarac, u želji da čuje izvođenja Baha za solo violinu, navode iz Gvarnerijusa.

Ulaznice za predstojeći koncert su u prodaji na blagajni Turističkog informacionog centra, a dva sata pre početka programa i na biletarnici Kolarca.

Organizator i producent festivala je Centar beogradskih festivala CEBEF.

Jovana Kolundžiju i ovog leta očekuju brojna gostovanja po muzičkim festivalima. Izdvajaju se učešće na uglednom muzičkom festivalu Emilija Romanja u Italiji i na festivalu u Ljubljani, gde će nastupiti sa Gudačima sv. Đorđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: