Jazz Connection gostuje na Nišvilu

Holandski bend Jazz Connection, jedan od najpopularnijih evropskih jive-swing sastava, nastupiće na Nišvilu 2015 u subotu 15. avgusta.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

11:05

Default images

Reč je o vodećem holandskom bendu kada je reč o ovom žanru, što ima ogromnu „težinu“ kada se zna da je ova zemlja decenijama unazad, osim legendarnih holandskih lala, verovatno i najveći rasadnik kvalitetnih dixieland i jive sastava.

Sastav Jaz Connection iz Brede, ove godine obeležava 25 godina rada tokom kojih su nastupali u prestižnim klubovima i na značajnim džez festivalima širom Evrope, ali i na afričkom kontinetu, bliskom, srednjem i dalekom Istoku (Maroko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južna Korea, Kina...), a već decenijama su zaštitni znak džez festivala u Bredi.

Članovi sastava su Jurgen Feskens (truba, vokal), Peter van Steen (trombon), Rob Henneveld (saksofoni i klarinet), Bart Maassen (klavir), Bart Wouters (kontrabas i vokal) i Ad Hoendervangers (bubnjevi), a specijalni gost biće pevačica Angela van Rijthoven.

Jazz Connection su iskreni sledbenici stilova koji su obeležili posleratnu eru (swing, jump jive, bluz i rani ritam i bluz), a koji predstavljaju „kariku koja nedostaje“ između džeza i rokenrola. Na repertoaru su im kompozicije koje su proslavili Louis Prima, Lois Jordan, Wynonie Harris, King Curtis, Teddy Brannon (... ) uz koje, kada ih izvode članovi Jazz Connection – niko u publici ne može da da ostane u sedištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: