Grateful Dead započeo mini turneju

Četiri preživela člana grupe Grateful Dead započeli su u subotu mini turneju u Sanra Klari, mestu na kojem je legendarni bend započeo svoju karijeru pre 50 godina, prenosi AP.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2015.

10:57

Default images
Beta / Jay Blakesberg/Invision for the Grateful Dead/AP

Oni su nastupili nedaleko od picerije u kojoj su davne 1965. godine nastupili pod nazivom The Warlocks. Grupa je posle sedam meseci promenila naziv u Grateful Dead i malo pošto su se preselili u San Francisko postigli su uspeh koji do danas ne jenjava.

Oni će i večeras nastupiti u Santa Klari, a zatim će u Čikagu održati tri koncerta na stadionu Soldier Field gde su poslednji put nastupili pre nego što je umro gitarista i kompozitor Džeri Garsia u avgustu 1995.

Članovi benda Bob Vir, Fil Leš, Miki Hart i Bil Krojcman rekli su da će koncert 5. jula biti i poslednji.

Najava tih koncerata izazvala je potpunu histeriju kod obožavatelja i sva tri koncerta u Čikagu su rasprodata u rekordno kratkom vremenu, a cena ulaznice na crnom tržištu im je dostigla cenu čak od 100.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: