Nil Jang protiv GMO, Monsanta i Starbaksa

Krajem juna Nil Jang će objaviti album “The Monsanto Years” koji je u celosti posvećen borbi protiv genetski modifikovane ishrane i kompanija koje forsiraju GMO

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

08:54

Default images

Nil Jang je snimio album zajedno sa grupom The Promise of Real u kojoj su, između ostalih, Lukas i Majkl Nelson, sinovi slavnog folk muzičara Vilija Nelsona.

Naslov albuma “The Monsanto Years” je u direktnoj vezi sa kompanijom Monsanto, koja važi za vodećeg proizvođača GMO ishrane.

Prošle godine, Jang je pozvao na bojkot lanca Starbaks zbog njihove odluke da podrže kompaniju Monsanto u tužbi protiv američke države Vermont.

Nil Jang je poznat po angažovanim pesmama. U nedavnoj prošlosti je snimio album “Living with War” u kome oštro kritikovao tadašnjeg američkog predsednika Džorža Buša, ploču “Fork in the Road” je posvetio automobilima koji troše biorazgradivo gorivo, a na prošlogodišnjem albumu “Storytone” snimio je pesmu “Who’s Gonna Stand Up and Save the Earth” o očuvanju životne sredine.

Izdanje “The Monsanto Years” pratiće i DVD sa dokumentarcem o snimanju ploče.

Album će biti objavljen 29. juna, a na slici možete videti omot.

Ovo je spisak pesama:

01 A New Day for Love
02 Wolf Moon
03 People Want to Hear About Love
04 Big Box
05 A Rock Star Bucks a Coffee Shop
06 Workin' Man
07 Rules of Change
08 Monsanto Years

09 If I Dont Know

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: