Veče gitarskog popa u KC Grad

U petak 9. maja u Kulturnom centru Grad sviraju hrvatski power pop/indie bendovi The Marshmallow Notebooks, Benchwarmers i (The) Lesser Men, a nakon koncerata slušaćete GistroPop muzički izbor.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

14:18

Default images

Da li je gitara ono osnovno što je potrebno jednom sasvim običnom, relativno mladom čoveku da bude srećan? Ili da uz nju idu i mangupski bubanj, horsko pevanje, zarazni rifovi, seksi bas, duhoviti stihovi, zagrebačka opuštenost i beogradska osećajnost. Nama ovo sve zajedno zvuči baš super i zato vas pozivamo na specijalno veče gitarskog indie pop rocka, duhovitog i seksi, pametnog i na prvu, drugu i ostale lopte. Matija Habijanec u Beograd dovodi svoj The Marshmallow Notebooks, ali i ostale drugare sa Noisy Night etikete: (The) Lesser Men i Benchwarmers. Tri benda, puno ljudi na bini, divne pesme, lepo vreme i vi - zvuči kao savršen plan. Petak 8. maj od 20h, KC Grad.

Krapinski (pra)kantautor Matija Habijanec pod starim je imenom (Marshmallow) u kućnim uslovima snimio negde između deset i petnaest albuma (nije siguran), a pod novim - The Marshmallow Notebooks - za sada je objavio hvaljeni istoimeni album koji je 2013. izašao kao besplatno digitalno izdanje, a 2014. i na vinilu, kao Noisy Night Records izdanje 001. Na najzabavnijim nastupima, znači i u Beogradu, prati ga bubnjar Vlado. Njih dvojica su spektakl koji se ne propušta, a na koncertu u Beogradu imaće i specijalne goste. The Marshmallow Notebooks za kraj leta najavljuje "The Last Tourist in Town EP", divan poklon koji se željno i dugo očekuje.

(The) Lesser Men je tročlani 'adult disoriented rock' bend iz Zagreba. LesserManBasic (gitara i glas), Denis (bas) i Branac (bubnjevi) kratko su svirali zajedno još devedesetih u grupi Tom Violence. U prošloj je deceniji Branac svirao bubanj u Mutual of Omaha te je još aktivan član The Moody Brooders. Denis i LesserManBasic bili su članovi indie-pop-folk četvorke Casual Elvis. Njihov prvi album "Vacation Freeze" objavljen je u novembru prošle godine kao zajedničko Noisy Night / My Room Records vinilno izdanje.

Benchwarmers su četvoročlani "college rock bend" iz Zagreba osnovan 2012. godine. U njihovom distorziranom pop zvuku se osećaju uticaji alternativne scene devedesetih godina, odnosno bendova poput The Lemonheads, Dinosaur Jr, Pavement i Superchunk. 2013. godine su objavili debi album "Define Success" koji se našao na listama najboljih albuma mnogih regionalnih portala.

Posle svirke ova tri benda bendova, imaćete priliku da slušate GistroPop muzički izbor. Između ostalih, tu će biti Bil Kalahan, Danijel Džonston, Galaxie 500, Kings of Convenience, Izabel Kembel, Big Star, The Clientele, The High Llamas, Džim O'Rurke, Van Dajk Parks, Wilco, Džoš Rauz, Real Estate, Prefab Sprout, Lambchop, Superchunk, Replacements, PJ Harvey i mnogi drugi. Ako ste slušali radijsku emisiju Gistro FM (emituje se svake nedelje od ponoći na radiju B92) onda znate šta vas čeka.

Cena karte u pretprodaji 300 dinara, na ulazu 400 dinara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: