Stonsi otkrivaju nepoznatu verziju pesme “Wild Horses”

Legendarni Rolingstonsi pripremaju se da objave reizdanje svog kultnog albuma "Sticky Fingers" iz 1971. na kom će se naći i neke dosad nepoznate verzije, kao što je akustična obrada čuvene balade "Wild Horses".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

14:23

Default images
Foto: Beta

Mik Džeger, Čarli Vots, Kit Ričards i Roni Vuds ostaju veoma aktivni i nakon 53 godine rada u muzici.

Početkom meseca su najavili novu turneju po Severnoj Americi koju će započeti 24. maja koncertom u San Dijegu. Dan kasnije u prodaju će biti pušteno reizdanje "Sticky Fingers" koji je po mišljenju mnogih jedan od njihovih najznačajnijih albuma.

Izdat 1971. album je naročito bio poznat po omotu sa rajfešlusom koji je dizajnirao Endi Vorhol, ali i po numerama koje su postale klasici rok muzike, kao što je baš "Wild Horses".

Pesmu je originalno napisao Ričards 1969. godine u vreme rođenja svog sina Marlona. Džeger će kasnije preraditi tekst, inspirisan krajem svoje veze sa Marijanom Fejtful.

Verziju koja će se naći na reizdanju izvode na akustičnim gitarama Ričards i Mik Tejlor, koji se prodružio Stonsima dve godine ranije, nakon smrti Brajana Džonsa.

Verzije Deluxe i Super Deluxe albuma omogućiće ljubiteljima Stonsa da otkriju i druge retke ili nepoznate snimke kao što je verzija pesme "Brown Sigar" sa Erikom Kleptonom na gitari, lil alternativne verzije "Can't You Hear Me Knocking" i "Dead Flowers".

Na reizdanju će se naći i snimci sa koncerta održanog 1971.

U intervjuu koji je nedavno dao američkom magazinu Rolingstoun, Kit Ričard je rekao da ne bi imao ništa protiv da grupa izvede ceo album "Sticky Fingers" na predstojećoj turneji.

"Ne znam baš da li bismo to učinili svako veče. U svakom slučaju treba videti kako će to izgledati na probama", dodao je on.

Možda će to biti prilika da se uživo čuju "Moonlight Mile" i "Sister Morphine", dve pesme koje Stonsi retko izvode na koncertima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: