Festival "Balkan Trafik" po deveti put u Briselu

„Balkan Trafik“, muzički festival namenjen promociji kulture i umetnosti Balkana održava se od 23. do 26. aprila u Palati lepih umetnosti „Bozar“ u Briselu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

14:28

Default images

Na festivalu i ove godine nastupaju najpoznatiji umetnici regiona: Goran Bregović, duvački orkestar Kristijana Azirovića iz Srbije, muzički sastav iz Sarajeva „Divanhana“, bugarski folkorni ansambl „Botevgrad“. Pored muzičkog programa, poseban deo festivala biće posvećen balkanskom filmu, u okviru kojeg će biti prikazana „Parada“, srpskog reditelja Srđana Dragojevića.

„Balkan trafik“ se sa velikim uspehom održava od 2007. godine, kada su stanovnici zapadne Evrope poželeli da saznaju više o kulturnom nasleđu naroda Balkanskog regiona.

Na festivalu su nastupale najveće zvezde jugoistočne Evrope i predstavile naš region u najboljem svetlu. Upravo zato, ova manifestacija je postala jedna od najvažnijih evropskih kulturnih događaja, koja svake godine okupi hiljade posetilaca iz celog sveta. Kompanija NIS godinama podržava lokalne, nacionalne i međunarodne festivale kroz svoj program društvene odgovornosti „Kultura bez granica“, čime doprinosi popularizaciji kulture u zemljama u kojima razvija svoje poslovanje.

Kao kompanija koja posluje u regionu Balkana, NIS daje podršku manifestaciji koja promoviše zemlje tog dela Evrope, kao i ideju multikulturalnosti i težnju ka evropskim integracijama.

Kroz predstavljanje bogatog kulturnog nasleđa regiona u Briselu, centru Evropske unije, kompanija još jednom daje podršku evropskim integracijama zemalja Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: