Tutti World Music Orchestra na Todo Mundo festivalu

U okviru projekta "Music as a tool in removing borders" udruženje Tutti Srbija održaće internacionalni seminar svetske muzike, koji će biti krunisan koncertom na 4. Todo Mundo festivalu u Velikoj sali Doma omladine Beograda 25. aprila.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

16:33

Default images

Učesnici seminara i izvodjači na koncertu su mladi i talentovani muzičari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije,Turske, Norveške i Palestine. Sa njima će nastupiti i vrhunski muzičari: Helge Norbakken, Finn Gutormsen, Jovan Pavlović, Bajram Kafu Kinolli, Vasil Hadžimanov.

Vodja orkestra je Jovan Pavlović, beogradski harmonikaš koji već godinama živi i radi u Norveškoj, ali svoju inspiraciju nalazi u muzici Balkana.

Publika će, kako najavljuju iz Doma omladine, imati priliku da čuje izvodjenje tradicionalnih kompozicija koje učesnici seminara nose sa sobom iz svojih zemalja, a koje su upakovane u potpuno nove i neobične muzičke aranžmane.

Projekat "Music as a tool in removing borders" (Muzika kao sredstvo uklanjanja granica) podržala je ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

Iste večeri, u drugom delu programa, publiku očekuje i folklorno-plesna predstava, etno koreokomedija AKUD Univerziteta u Beogradu "Branko Krsmanović" “Opa! Oro s ovoga sveta u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre.

Ulaznice za festival Todo Mundo prodaju se na blagajni Doma omladine i preko Eventim mreže.

Četvrti festival svetske muzike - Todo Mundo održava se od 21. do 26. aprila u Domu omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: