Dejvid Gilmur promoviše novi album u Puli

Dejvid Gilmur, gitarista grupe Pink Floyd, uskoro objavljuje svoj četvrti solo album. U sklopu promotivne turneje održaće koncert 12. septembra u Hrvatskoj i to u pulskoj Areni.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

09:27

Default images
Foto: Brian Rašiæ

Nekoliko meseci posle oproštajnog albuma legendarne britanske rok grupe Pink Floyd, bivši gitarista benda Dejvid Gilmur izjavio je da uskoro izdaje svoj četvrti solo album i kreće na koncertnu turneju u arenama iz rimskog doba.

Gilmur je na svom sajtu saopštio da će naziv i datum izdavanja albuma obelodaniti istovremeno kad i turneju po "najlepšim gradovima i pozorištima na svetu".

Turneja od osam koncerata počeće u areni u Puli, u Hrvatskoj, 12. septembra i nastaviće se na sličnim lokacijama u Oranžu (Francuskoj) i Veroni (Italija).

Gilmur, koji sutra puni 69 godina, izdaje četvrti solo album. Njegov poslednji album, "On an Island", snimljen je u poznatom psihodeličnom Pink Floyd stilu s velikim instrumentalnim delovima.

Pink Floyd su u novembru objavili oproštajno izdanje "The Endless River", koji je ujedno i prvi studijski album benda posle 20 godina.

Pink Floyd su jedna od najuspešnijih rok grupa u istoriji. Njihov album "Dark Side of the Moon" iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka.

Bend, osnovan 1964. godine, uvršten je u sam vrh svetske muzike zahvaljujući inovativnom stilu, virtuoznošću, filozofskim temama i vizuelnim performansom na koncertima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: